Ajankohtaista

Tue tänä jouluna lasten mahdollisuutta harrastaa ja kokea uutta!

Tue tänä jouluna lasten mahdollisuutta harrastaa ja kokea uutta!

Me lasten valtakunnallisessa Koodikerhossa uskomme, että lasten olisi hyvä hallita lukemisen ja kirjoittamisen lisäksi myös koodaamisen taitoja. Haluamme tarjota lapsille mahdollisuuden kokeilla uutta ja saada välineitä digitaalisen ympäristömme ymmärtämiseen ja hyödyntämiseen. Ohjelmointia ja tietokoneiden toiminnan oivaltamista tarvitaan tietoyhteiskunnassa koko ajan enemmän. Kaiken lisäksi Koodikerhossa on hauskaa!

Tavanomaisten joulukorttien ja yrityslahjojen sijaan lähde mukaan tukemaan lasten valtakunnallista Koodikerho-toimintaa. Näin olet mukana toteuttamassa yrityksesi yhteiskuntavastuuta ja tukemassa osaltasi lasten harrastusmahdollisuuksien lisäämistä sekä koodi- ja teknologiaosaamisen kehittymistä Suomessa. Tarvitsemme tulevaisuudessa tätä osaamista yhä kasvavassa määrin.

Lähde mukaan Koodikerhon tukijaksi ja haasta myös yhteistyökumppanisi >> 

Lue lisää

Kevään 2023 uudet Koodikerhot

Kevätkausi on lähtenyt vauhdilla käyntiin! Iloksemme voimme todeta, että uusia Koodikerhoja on käynnistynyt eri puolille Suomea. Suuret kiitokset kaikille Koodikerho-verkostoon mukaan ilmoittautuneille vapaaehtoisille ohjaajille sekä mukaan lähteneille yhteistyökouluille. Olette olleet mukana tekemässä hienoa ja arvokasta työtä lasten ohjelmointiosaamisen eteen!

Keväällä 2023 käynnistyneet uudet Koodikerhot:

 • Hansakallion koulu, Espoo
 • Itä-Suomen koulu, Lappeenrannan yksikkö
 • Juupajoen koulukeskus, Juupajoki

Löydät aktiiviset Koodikerhot sivustoltamme ylläpitämästämme kartasta. Päivitämme kerhokarttaa, kun saamme tietoa uusista käynnistyneistä Koodikerhoista.

Etsimme jatkuvasti Koodikerho-verkostoon lisää uusia innokkaita vapaaehtoisia ohjaajia vetämään kerhoja ympäri Suomea. Vetäjäksi voi ryhtyä kuka tahansa asiasta innostunut aikuinen, niin opettajat, koodarit, kuin ohjelmoinnista kiinnostuneet lasten vanhemmat – lähde siis mukaan toimintaan tai vinkkaa ohjelmointitaitoiselle kaverillesi asiasta!

Ilmoittautuminen >>

Lähde mukaan lasten Koodikerho-toimintaan vapaaehtoiseksi ohjaajaksi!

Meillä on ilo ilmoittaa, että valtakunnallinen lasten Koodikerho-toiminta on jälleen aktivoitumassa ja onkin aika suunnata katse tulevan kevätlukukauden 2023 uusiin Koodikerhoihin. 

Suuri kiitos kaikille, jotka ovat osoittaneet kiinnostuksensa ja tukensa toimintaamme kohtaan kuluneina vuosina pitkittyneen koronapandemian supistaessa toimintamahdollisuuksiamme paikallisten kerhojen järjestämisessä. Onneksi olemme voineet kuitenkin taustalla kehittää valtakunnallista Koodikerho-konseptiamme entistä paremmaksi sekä muun muassa tuottaneet ja julkaisseet vapaaehtoisten ohjaajiemme tueksi uuden jatko-opetusmateriaalin, josta voit käydä lukemassa lisää täältä.

Lue lisää

Koodikerhon uusi jatko-opetusmateriaali on julkaistu

Olemme saaneet viime vuosina paljon palautetta Koodikerhon vapaaehtoisilta ohjaajilta, jotka ovat toivoneet, että tarjoaisimme lisämateriaalia ohjaajiemme tueksi, jotta he voisivat jatkaa Koodikerhojen käynnissä pitämistä ympäri Suomen. Olemme nyt vastanneet tuohon tarpeeseen ja julkaisseet uuden Koodikerhon jatko-opetusmateriaalin. Uusi jatko-opetusmateriaali on tuotettu Nordnet Bank AB:n tuella ja sen on Koodikerho-verkostolle toteuttanut Kodarit Oy. Uuden jatko-opetusmateriaalin avulla voimme tukea paremmin verkostomme vapaaehtoisia ohjaajia ja kouluja sekä parantaa Koodikerhojen jatkuvuutta.

Uusi Koodikerhon jatko-opetusmateriaali sisältää ohjeet aloittelijoiden seitsemän seuraavan jatkokerran ohjaamiseen. Jatko-opetusmateriaalin koodaustuntien harjoituksissa keskitytään Python-ohjelmointikielen alkeisiin. Materiaalin harjoitukset tehdään lapsille ja nuorille suunnitelluissa hauskoissa visuaalisissa CodeCombat- sekä Codesters-oppimisympäristöissä. Kerhon lopussa lapset pääsevät rakentamaan omia pelejä ja tarinoita ideoidensa pohjalta.

Lue lisää

Koodikerho kiittää kaikkia kuluneesta vuodesta!

Koodikerho haluaa kiittää suuresti kaikkia, jotka ovat osoittaneet kiinnostuksensa ja tukensa lasten valtakunnallista kerhotoimintaamme kohtaan myös tänä haasteellisena vuonna 2020. Koronapandemia on vaikuttanut merkittävästi mahdollisuuksiimme järjestää maksutonta kerhotoimintaa lapsille paikallisissa kouluissa. Toivomme tilanteen parantuvan ensi vuoden puolella ja kerhotoiminnan taas käynnistyvän kevätlukukaudeksi eri puolilla Suomea. Tänä vuonna olemme kuitenkin taustalla voineet kehittää Koodikerho-konseptiamme ja meillä onkin tulossa isoja uutisia, joista julkistamme lisää ensi vuoden alussa.

Koodikerho toivottaa kaikille iloista joulua!

 

Tue tänä jouluna lasten Koodikerho-toimintaa!

Anna tänä jouluna lapsille lahjaksi mahdollisuus harrastaa ja kokea uutta!

Tavanomaisten joulukorttien ja yrityslahjojen sijaan lähde mukaan tukemaan lasten valtakunnallista Koodikerho-toimintaa. Näin olet mukana toteuttamassa yrityksesi yhteiskuntavastuuta ja tukemassa osaltasi lasten harrastusmahdollisuuksien lisäämistä sekä koodi- ja teknologiaosaamisen kehittymistä Suomessa. Tarvitsemme tulevaisuudessa tätä osaamista yhä kasvavassa määrin. Me lasten valtakunnallisessa Koodikerhossa uskomme, että lasten olisi hyvä hallita lukemisen ja kirjoittamisen lisäksi myös koodaamisen taitoja. Haluamme tarjota lapsille mahdollisuuden kokeilla uutta ja saada välineitä digitaalisen ympäristömme ymmärtämiseen ja hyödyntämiseen. Kaiken lisäksi Koodikerhossa on hauskaa!

Lähde mukaan Koodikerhon tukijaksi ja haasta myös yhteistyökumppanisi >> 

Lue lisää

Syksyn uudet Koodikerhot

Syyslukukausi on lähtenyt vauhdilla taas käyntiin! Iloksemme voimme todeta, että uusia Koodikerhoja on käynnistymässä eri puolille Suomea. Suuri kiitos kaikille Koodikerho-verkostoon mukaan ilmoittautuneille vapaaehtoisille ohjaajille sekä mukaan lähteneille yhteistyökouluille.

Syksyllä 2019 käynnistyvät uudet Koodikerhot:

 • Keski-Nurmon koulu, Isokoski
 • Oulun normaalikoulu (Koskela), Oulu
 • Kurittulan koulu, Masku
 • Karamzinin koulu, Espoo
 • Cygnaeus skolan, Turku

Löydät aktiiviset Koodikerhot sivustoltamme ylläpitämästämme kartasta. Päivitämme jatkuvasti kerhokarttaa, kun saamme tietoa uusista käynnistyneistä Koodikerhoista.

Etsimme jatkuvasti Koodikerho-verkostoon lisää uusia innokkaita vapaaehtoisia ohjaajia vetämään kerhoja ympäri Suomea. Vetäjäksi voi ryhtyä kuka tahansa asiasta innostunut aikuinen, niin opettajat, koodarit kuin ohjelmoinnista kiinnostuneet lasten vanhemmat – lähde siis mukaan toimintaan tai vinkkaa ohjelmointitaitoiselle kaverillesi asiasta!

Ilmoittautuminen >>

 

Olisitko Sinä kiinnostunut ohjaamaan lapsille Koodikerhoa?

Kevään Koodikerhot ovat päättymäisillään ja on aika alkaa suunnitella syksyllä 2019 alkavia Koodikerhoja. Suuret kiitokset kaikille tämän kevään Koodikerhoja vetäneille mahtaville vapaaehtoisille ohjaajillemme ympäri Suomea – olette olleet mukana tekemässä hienoa ja arvokasta työtä lasten ohjelmointiosaamisen eteen!

Etsimme mukaan Koodikerho-verkostoomme lisää uusia innokkaita vapaaehtoisia ohjaajia vetämään lasten Koodikerhoja. Tällä hetkellä meillä on kova pula ohjaajista erityisesti seuraavilta alueilta:

 • Helsinki
 • Vantaa
 • Espoo
 • Tampere
 • Lahti
 • Tuusula
 • Kirkkonummi
 • Oulu
 • Siuntio
 • Kouvola
 • Porvoo
 • Nurmijärvi
 • Seinäjoki

Olisitko Sinä kiinnostunut ohjaamaan lapsille seitsemän kerran Koodikerhon paikkakunnallasi yhteistyössä oman lähikoulunne kanssa? Kerhon vetäjäksi voi ryhtyä kuka tahansa asiasta innostunut aikuinen: niin opettajat, koodarit kuin ohjelmoinnista kiinnostuneet lasten vanhemmat. Tärkeintä on, että kerhon vetäjä on varustettu avoimella ja leikkisällä mielellä. Tarjoamme kerho-ohjaajille valmiit opetusmateriaalit, joihin voit halutessasi tutustua vapaasti täällä.

Lähde siis mukaan Koodikerhon toimintaan täyttämällä oheinen lomake ja vinkkaa asiasta myös ohjelmointitaitoiselle kaverillesi!

Nitorin toimisto täyttyi innokkaista pikkukoodareista

Lasten valtakunnallinen Koodikerho-verkosto sekä ohjelmistotalo Nitor järjestivät yhteistyössä 4. helmikuuta 2019 koodausillan Helsingissä, jonka aikana 15 innokasta pikkukoodaria pääsivät tutustumaan ohjelmoinnin alkeisiin. 

Koodausillan aikana lapset tutustuivat ohjaaja Jukka Miettisen johdolla koodauksen peruskäsitteisiin sekä pääsivät harjoittelemaan hauskojen visuaalisten harjoitusten avulla koodaamisen perusrakenteita. 

Lue lisää

Seuraa Koodikerhoa!