Koodikerhon uusi jatko-opetusmateriaali on julkaistu

Olemme saaneet viime vuosina paljon palautetta Koodikerhon vapaaehtoisilta ohjaajilta, jotka ovat toivoneet, että tarjoaisimme lisämateriaalia ohjaajiemme tueksi, jotta he voisivat jatkaa Koodikerhojen käynnissä pitämistä ympäri Suomen. Olemme nyt vastanneet tuohon tarpeeseen ja julkaisseet uuden Koodikerhon jatko-opetusmateriaalin. Uusi jatko-opetusmateriaali on tuotettu Nordnet Bank AB:n tuella ja sen on Koodikerho-verkostolle toteuttanut Kodarit Oy. Uuden jatko-opetusmateriaalin avulla voimme tukea paremmin verkostomme vapaaehtoisia ohjaajia ja kouluja sekä parantaa Koodikerhojen jatkuvuutta.

Uusi Koodikerhon jatko-opetusmateriaali sisältää ohjeet aloittelijoiden seitsemän seuraavan jatkokerran ohjaamiseen. Jatko-opetusmateriaalin koodaustuntien harjoituksissa keskitytään Python-ohjelmointikielen alkeisiin. Materiaalin harjoitukset tehdään lapsille ja nuorille suunnitelluissa hauskoissa visuaalisissa CodeCombat- sekä Codesters-oppimisympäristöissä. Kerhon lopussa lapset pääsevät rakentamaan omia pelejä ja tarinoita ideoidensa pohjalta.

Uusi jatko-opetusmateriaali on julkaistu Creative Commons CC BY-SA 4.0 -lisenssillä ja on näin ollen entisten materiaaliemme tapaan vapaasti kaikkien nähtävillä ja käytettävissä. Toivomme uuteen materiaaliin kommentteja ja muokkausehdotuksia, jotta siitä tulisi mahdollisimman toimiva kokonaisuus. Uuden jatko-opetusmateriaalin löydät PDF-versiona täältä ja kommentteja materiaaliin voit jättää täällä (Google Drive).

Tutustu tarkemmin Koodikerhon materiaaleihin: koodikerho.fi/materiaalit/

 

Vapaaehtoiseksi ohjaajaksi?

Etsimme jatkuvasti Koodikerho-verkostoomme lisää uusia innokkaita vapaaehtoisia ohjaajia vetämään lasten Koodikerhoja ympäri Suomea. Olisitko sinä kiinnostunut ohjaamaan lasten Koodikerhoa paikkakunnallasi yhteistyössä oman lähikoulunne kanssa? Kerhon vetäjäksi voi ryhtyä kuka tahansa asiasta innostunut aikuinen: niin opettajat, koodarit kuin ohjelmoinnista kiinnostuneet lasten vanhemmat. Tärkeintä on, että kerhon vetäjä on varustettu avoimella ja leikkisällä mielellä. Lähde siis mukaan Koodikerhon toimintaan täyttämällä oheinen lomake ja keskustellaan lisää mahdollisen Koodikerhon käynnistämisestä sinun alueellasi. Vinkkaa myös asiasta ohjelmointitaitoiselle ystävällesi tai työkaverillesi!

 

Seuraa Koodikerhoa!