Infovideosarja Koodikerhosta ohjaajille

Pyrimme tarjoamaan kaikille Koodikerhojen ohjaajille mahdollisuuden päästä vierailemaan jossakin olemassaolevassa Koodikerhossa, sekä antamaan perehdystystä Koodikerho-ohjaajien tapaamisen yhteydessä. Valitettavasti meillä ei ole mahdollisuutta järjestää tapaamisia ja perehdytyksiä niin paljon kuin olisi tarve, koska meillä ei ole vielä tällä hetkellä palkattua henkilöä koordinoimassa toimintaa.

Kuka tahansa ohjaajaksi tulemisesta kiinnostunut voi kuitenkin katsoa alla olevat tallenteet Koodikerhon työpajasta. Työpajassa aluksi kerrotaan koodikerhotoiminnasta ja yleensä ohjelmoinnin opettamisesta alakoulussa ja sen jälkeen tehdään karkkirobotti (1. kokoontumiskerran materiaalissa) ja code.org -harjoituksia. Oheiset videot on tallennettu “Älykkäät ympäristöt – koodilla koulu haltuun!” -hankkeen toimesta. Videot on kuvattu tilaisuudessa, joka oli ensisijaisesti suunnattu alakoulun opettajille, mutta toki kuka tahansa voi ammentaa näistä Koodikerho-tietoutta omaksi hyödykseen.

OSA 1
Perusteet:
– Mikä on koodikerho? Esittelyt ja alustavaa infoa.
– Miksi ohjelmoinnin opetusta?
– Demokraattinen näkökulma.
– Perusteet historiasta.
– Kuluttaja vs tuottaja.
– Algoritminen ja automatisointiajattelu.

OSA 2
Käytännön järjestelyjä (iltapäiväkerhotoimintana)
– sopivasta ikäluokasta
– kerhotoiminnan sisältöjä
– käytettävissä olevat materiaalit
– miten mukaan?

OSA 3
OPS2016 ja ohjelmoinnillisen ajattelun opettaminen
– vuosiluokilla 1-2
– vuosiluokilla 3-6
– vuosiluokilla 7-9

OSA 4
Koodikerhon ensimmäinen tunti (Karkkirobotti)
– Aluksi koodikerhokertojen OPS:n mukainen taustateoria pikaisesti,
– Kerhotunti 1 (Karkkirobotti) kuvattuna käytännössä.

OSA 5
Koodikerhon toinen (- 10.) tunti (code.org)
– code.orgin toimintojen esittely ja harjoittelua kuvattuna käytännössä.
– kerhotunnit etenevät oppilaiden edistymisen mukaan.
– koulutuskortit: koodikerho.fi/materiaalit

Seuraa Koodikerhoa!