Koodausinnostusta maaseudulla – Raudaskylän koodileirit

Raudaskylän kristillinen opisto (rko.fi) järjestää tulevana kesänä kaksi koodileiriä päiväleirinä Ylivieskan Raudaskylällä. Leirien aikana tutustutaan ohjelmoinnin eli koodauksen saloihin hauskoilla tavoilla. Luvassa on mm. Robottien ohjailua, aarteen etsintää, karkkirobotti, oman pelin suunnittelua ja tietysti KOODAUSTA… Leirit on suunnattu 7-9 vuotiaille ja 10-12 vuotiaille tytöille ja pojille.

Kiinnostus koodileirejä kohtaan on tullut ilmi lasten palautekyselystä, joka tehtiin Raudaskylän kyläyhdistyksen organisoiman Rauskin koodikoulu-hankkeen yhteydessä. Hankkeessa kokeiltiin koodauksen opetusta 1-6 luokkien koulutyön ohessa syksyllä 2015 ja keväällä 2016. Raudaskylän opistolla on pitkät perinteet kurssi- ja leiritoiminnasta. Ja he olivat heti valmiit yhteistyöhön koodileirien mahdollistamiseksi, kun kysely kyläyhdistyksen taholta tuli.

Koodikerho.fi sivuston esittelemä karkkirobotti- tehtävä on tärkeässä roolissa, kun aloitellaan ohjelmoinnin parissa. Jos ensi kosketus on maistuva, niin suhtautuminen ohjelmointiinkin on positiivinen. Tämä on koettu mm. Rauskin koodikoulussa, ja tällä opilla jatketaan myös leireillä 🙂 Eihän leireily toki pelkkää karkin syöntiä ole ja koodauksen ohessa ollaan myös ulkona mm. aarteenetsinnän merkeissä.

Leirien sähköinen ilmoittautuminen ja esitteet löytyvät www.rko.fi sivustolta. Tässä leirien sähköiset esitteet linkkinä:
http://www.rko.fi/mediapankki/Tiedostot/koodileiri10-12.pdf
http://www.rko.fi/mediapankki/Tiedostot/koodileiri7-9.pdf

Seuraa Koodikerhoa!