Pienet koodarit valtasivat Nordnetin toimiston Helsingissä

Nordnetin Helsingin toimisto täyttyi innokkaista pikkukoodareista, kun valtakunnallinen Koodikerho-verkosto järjesti 2.5.2018 yhteistyössä Nordnet Bankin kanssa lasten koodausillan Helsingissä. Mukana oli yhteensä 11 lasta yhdessä vanhempiensa kanssa tutustumassa koodauksen alkeisiin. Koodausillan opettajana toimi Kodareiden kautta ohjaaja Marika Könönen.

Koodausilta aloitettiin tutustumalla toisiin hauskan Koodinimi-tutustumisleikin avulla. Myös Karkkirobotti-harjoitus oli lapsille mieluinen. Marika-ope ohjeisti lapsille, miten Karkkirobotille annettiin käskyjä. Samalla lapset tutustuivat koodauksen peruskäsitteisiin: liikkumiskomentoihin ja toistorakenteisiin.

“Lasten opettaminen on ihan oma juttunsa ja tuli taas todettua, kuinka he ovat ennakkoluulottomasti mukana ja heidän positiivinen energia antoi voimaa vielä pitkälle seuraavaan päivään asti”, toteaa ohjaaja Marika.

“Lapsiryhmien haasteena ovat yleensä tasoerot, jotkut tarvitsevat enemmän aikaa kuin toiset ja heitä tulee tukea siinä, että he saavat tehdä tehtäviä omassa tahdissa, eikä koodaamistehtävien suorittaminen tunnu kilpailulta. Aikuisen mukana olo nuorempien lasten kanssa on kuitenkin edellytys jouhevan koodausopetuksen toteutumiseen, sillä esimerkiksi selaimen käyttö ja oikean sivun löytäminen voi alussa tuntua haastavalta. Haluankin kiittää koodausillassa mukana olleita aikuisia, jotka hyvässä hengessä ratkoivat code.orgin koodauspähkinöitä lastensa kanssa.”

Koodausilta aloitettiin tutustumalla toisiin hauskan Koodinimi-tutustumisleikin avulla.

Nordnet haluaa olla mukana tukemassa Suomen yhteiskuntaa eri tavoilla ja tämä oli ensimmäinen kerta kun Nordnet Suomi oli mukana järjestämässä lasten koodausillan. Yllätyin siitä, kuinka nopeasti koodausillan paikat täyttyivät. Se on hyvä merkki siitä, että kiinnostusta ja innostusta löytyy lasten joukosta ja olemme ilomielin mukana madaltamassa nuorten kynnyksiä koodausalalle”, toteaa Ville Aro Nordnetiltä.

Suuret kiitokset Koodikerho-verkoston puolesta tilaisuutemme isännälle Nordnetille tuesta sekä mahtavalla vetäjällemme Marikalle!

 

Lapset innokkaina code.org-harjoitusten parissa.

Haluaisitko ryhtyä Koodikerhon ohjaajaksi? Tai oletko koulun edustaja ja haluaisit tarjota tilat kerhotoiminnalle? Koodikerho.fi-verkosto yhdistää saman alueen koulut, oppilaat ja kerhojen vetäjät. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Koodikerho.fi-verkostoon >>

Kuvassa vasemmalta Ville Aro (Nordnet), Marika Könönen (Kodarit) sekä Linda Lehto (Koodikerho.fi).

Seuraa Koodikerhoa!