Avoin Koodikerho kirjastoon?

Tiedotusvälineitä seuraamalla on helppo huomata, että ohjelmointi on kuuma aihe. Puhe on ollut vahvasti sidottua peruskoulun opetussuunnitelman uudistamiseen mutta ohjelmointiin tutustumisen tuomat hyödyt pätevät yhtä lailla muissakin ikäluokissa. Ympäröivän teknologiameren toimintalogiikan hahmottaminen alkeellisellakin tasolla on mitä parhainta mediakasvatusta kaikenikäisille. Pähkinöiden ratkaisemisen tuoma onnistumisen ilo ei sekään katso ikää!

Tampereen kaupunginkirjaston tietotoreilla järjestettiin vuoden 2015 aikana muutama ohjelmointipaja, joissa ideana oli kertoa myös aikuisille – olivat he sitten kouluikäisten vanhempia tai eivät – mitä ohjelmointi on ja miksi sitä halutaan koululaisille opettaa. Pajat keräsivät mukavan osanoton lapsista ikäihmisiin. Tulevana vuonna on ajatuksissa tarjota yksittäisten pistojen sijasta (tai lisäksi) jatkuvampaa toimintaa, jossa asiasta kiinnostuneet voisivat päästä ohjelmoinnissa yhtä sessiota pidemmälle. Toisin sanoen Koodikerho-tyyppinen kerho, tuotuna kirjastoon ja kenties tavalla tai toisella muokattuna. Kirjoitushetkellä vetäjä tai vetäjät ovat vielä hakusessa. Idea siis elää, pallo on ilmassa ja niin edelleen – kaikki asiasta tavalla tai toisella kiinnostuneet ovat tervetulleita ottamaan yhteyttä!

Tietotorit Hervannassa, Sampolassa ja Lielahdessa

Facebookissa

Public static void main -henkisin terveisin

Perttu Rasi, palvelupäällikkö, etunimi.sukunimi[ät]tampere.fi

Seuraa Koodikerhoa!