Koodikerhot syksyllä 2015

Kun vuonna 2014 aloitimme pilotoimaan ensimmäisiä Koodikerhoja, oli tarkoituksenamme tuottaa Suomessa testattu ja helposti monistettava konsepti, jotta koodausopetusta ja koodausosaamista saataisiin levitettyä Suomessa mahdollisimman tehokkaasti. Voimme ylpeänä sanoa, että konsepti on toiminut!

Koodikerhot kartalla, 2015 syksy
Koodikerhot kartalla (klikkaamalla pääset karttaan)

Ensimmäinen 12 koulutuskortin paketti julkaistiin vuodenvaihteessa 2015 pilottikerhojen kokemusten perusteella. Keväällä 2015 näimme miten opettajat, jotka eivät olleet koodaustaustaisia, saivat onnistuneesti vedettyä Koodikerhoja koulutuskorttejamme hyödyntäen. Ahkeran match-making-toiminnan ja uusien ohjaajien perehdytystoiminnan ansiosta olemme onnistuneet fasilitoimaan useita uusia kerhoja, ja nettinäkyvyyden kautta olemme kasvattaneet aktiivisen yhteisön idean ympärille. Nyt syksyllä 2015 kerhoja on käynnistynyt mukavat 19 kappaletta! Eniten kerhoja on Tampereella, kiitos Tampereen kaupungin henkilökunnan aktiivisuuden asiassa. Toivottavasti muissakin kaupungeissa kerhotoimintaa halutaan edistää kunnanhallinnon toimesta.

Helsingissä ja Tampereella järjestetyissä tapaamisissa on ollut aktiivinen osanotto, ja pyrimme lähiaikoina järjestämään myös webinaarin johon on helppo osallistua mistä päin Suomea tahansa. Yhteisömme koosta kertoo muun muassa se, että uutiskirjemme tavoittaa 310 henkilöä. Ilmoittautumislomakkeemme kautta on kerätty jo 103 potentiaalisen koulun edustajan, ohjaajan ja muun henkilön yhteystiedot. Twitterissä on 244 seuraajaa ja Facebookissa 378 tykkääjää. Keskustelusähköpostilistallamme on 39 tilaajaa ja Slack-keskustelukanavalla 14 hengailijaa. Verkkosivut ovat tavoittaneet tähän mennessä vuoden 2015 aikana yli 10 000 henkilöä.

Yhteistyötahoja on myös löytynyt useita, kuten Koodikoulu.fi:n tekijät (Koodikerhon alusta asti), Koodiklinikka, Koodikummi, Koodiaapinen, Majava-kilpailu sekä Tampereen ja Helsingin yliopistot. Juridisena taustajärjestönä toimii tällä hetkellä COSS ry ja neuvottelut toiminnan integroimisesta olemassaoleviin valtakunnallisiin kerho-organisaatioihin on käynnistetty. Tähän asti Koodikerho on toiminut vapaaehtoispohjalta, pääosin IT-alalla työskentelevien ihmisten intressistä demokratisoida ohjelmointiosaamista. Toiminta on kuitenkin kasvanut sen verran isoksi, että tässä vaiheessa selkeäksi tavoitteeksi on muodostunut rahoituksen löytäminen yhden osa-aikaisen henkilön palkkaamiseksi koordinaattorin rooliin hoitamaan juoksevia asioita ja järjestelyrutiineja.

Nykyiset tekijät ja muut vapaaehtoiset muodostavat toki nyt ja tulevaisuudessakin toiminnan perustan, vetäen kerhoja, jakaen kokemuksia, ja kehittäen uutta opetusmateriaalia ja toimintaa. Liity sinäkin kasvavaan joukkoomme ja ilmoitaudu koodikerho.fi/ilmoittaudu !

2 kommenttia artikkelille “Koodikerhot syksyllä 2015

 1. Hei,

  Pari asiaa:
  – Tyttäreni käy Tampereen Amurin Kansainvälisen koulun 4. luokkaa. Mistä löytyy tarkemmat (ilmoittautumis)tiedot tuon koulun tai yleensä Tampereen koodikerhoista?
  – Saattaisin olla kiinnostunut apuvetäjän tai vetäjän hommista riippuen tarpeista ja ajankohdan sopivuudesta kalenteriini.

  Terveisin,
  Kari Kärkkäinen

 2. Kaikkien nyt käynnissä olevien kerhojen ilmoittautumiset ovat jo päättyneet. Ilmoittautuminen tapahtuu koulujen kautta, kuten muihinkin iltapäiväkerhoihin.

  Ohjaajaksi/apuohjaajaksi voi ilmoittaa kiinnostuksensa sivulta koodikerho.fi/ilmoittaudu

Kommentointi on suljettu.

Seuraa Koodikerhoa!