Ohjaajan muistilista Koodikerhon aloitukseen
Kerhovuosi on jälleen käynnistymässä ja tulevat koodikerholaiset odottavat innoissaan, että pääsevät tutustumaan koodauksen saloihin! Tänäkin vuonna on muutama ohjaaja aloittamassa aivan ensimmäistä kertaa Koodikerhon ohjaajana. Hienoa, että olette mukana! Päätimme helpottaa ohjaajien työtä luomalla lyhyen listan muistettavista asioista kerhoa aloittaessa.
Kaikki ohjaajat
- Ilmoittaudu mukaan ohjaajaksi, jos et ole jo niin tehnyt! koodikerho.fi/ilmoittautuminen
- Tutustu opetusmateriaaleihin: koodikerho.fi/materiaalit
- Tilaa rikosrekisteriote ja näytä se koulun edustajalle, jos toimit ohjaajana yli kolme kuukautta. Kouluilta saat lisätietoa.
- Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä: finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20020504
- Rikosrekisteriotteen tilaaminen: suomi.fi
- Tee code.org-tunnukset opettaja-roolissa ja luo ryhmä koodikerhollesi. Suurimmalla osalla kerhokerroista opetusympäristönä toimii code.org
- Käy vastaamassa kerhon ohjaamisen jälkeen palautekyselyyn!
- Muista innokkuus, iloinen mieli ja se, että teet hienoa työtä lasten ohjelmointiosaamisen eteen!
Koulun kanssa sovittavat
- Koodikerhon ajankohta (päivä, kellonaika, aloitus- ja lopetuspäivämäärät, mahdolliset loma-ajat ja opetuksettomat jaksot). Kerhon saa materiaalien puolesta jaettua kahteen seitsemän kerran jaksoon, esim. aloitus syksylle ja jatko keväälle.
- Pääsy luokkaan tai tilaan, jossa Koodikerhoa pidetään.
- Tarvittavat laitteet, niille pääsy ja säilytyspaikka, sekä tunnukset koulun koneille.
- Kerhon markkinointi koulussa (esim. Wilman kautta, koulu yleensä hoitaa tämän). Koodikerhon sivuilta voi ladata vapaasti jaettavan esitteen https://koodikerho.fi/materiaalit/
- Lista Koodikerhoon ilmoittautuneista ennen kerhon alkua (koulu hoitaa yleensä kerhoon ilmoittautumiset). Ohjaajilta saamamme palautteen mukaan sopiva ryhmäkoko yhtä ohjaajaa kohden on noin 10-12 lasta. Sopikaa myös koulun kanssa, tarvitseeko Koodikerhon osallistujamääriä raportoida.
- Lista kerholaisten allergioista, jos aiot toteuttaa “karkkirobotin”, joka on opetusmateriaaleissa ensimmäisen kerhon ohjelmassa. Usein kerhoissa käytetty esimerkiksi Pihlaja-karkkeja, koska ne ovat laktoosittomia, gluteenittomia ja sopivat myös vegaaneille. Voit toteuttaa karkkirobotin myös ilman karkkia.
Jos mieleesi tulee lisättävää tähän ohjaajan muistilistaan, ota rohkeasti yhteyttä info@koodikerho.fi niin täydennämme listaa mielellämme.
Mukavia koodaushetkiä!