Opetusmateriaalit 1.0 BETA

Pitkän työstämisen jälkeen olemme vihdoin saaneet ensimmäisen julkaisukelpoisen version opetusmateriaaleistamme valmiiksi. Kyseessä on 12 koulutuskortin paketti, joka kattaa Koodikerhon ensimmäisen lukukauden. Kaikki materiaalit on julkaistu Creative Commons -lisenssillä eli niitä saa vapaasti käyttää.

diplomiTämän julkaisun nimi on 1.0 BETA, koska koulutuskorteissa on vielä jonkin verran hiottavaa. Sisältö perustuu Koodikerhoissa kokeiltuihin asioihin, jotka on jalostettu koulutuskorteiksi ja järjestetty pakettiin, joka kattaa Koodikerhon 12 ensimmäistä kokoontumiskertaa eli yhden lukukauden. Koulutuskortit on kirjoitettu tulevia kerhojen vetäjiä ja opettajia ajatellen, jotta kerhon sisältöä ei tarvitse keksiä tyhjästä. Itseopiskeluun materiaali ei käy. Opetusmateriaalien sisältöä hiotaan jatkuvasti. Materiaalit eivät ole tarkoitettu noudatettaviksi ehdoitta, vaan enemmänkin toimimaan runkona, josta voi soveltaa ja johon voi kukin kerhon vetäjä lisätä tai poistaa haluamiaan asioita. Pääasia, että Koodikerhon aloittaminen on helppoa koulutuspohjalla, joka on testattu suomalaisilla ala-asteikäisillä lapsilla.

Koulutuskorttien lisäksi materiaalin mukana on myös valmiita oppilaille näytettäviä ja jaettavia materiaaleja, sekä diplomi, jonka voi jakaa Koodikerhon kauden viimeisellä kerralla.

Matalimman kynnyksen periaatteella päädyimme säilyttämään opetusmateriaaleja Google Drive -kansiossa, joka on julkinen ja kaikille näkyvissä oleva paikka. Kansioon annetaan muokkausoikeus kaikille jatkokehittämisestä kiinnostuneille.

Opetusmateriaalia saa käyttää vapaasti. Lisenssi on Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0. Toivomme, että kaikki opetusmateriaalien kehittämisestä kiinnostuneet liittyvät Koodikerhon keskustelu-sähköpostilistalle ja osallistuvat opetusmateriaalin jatkokehittämiseen.

Katso opetusmateriaaleja!

1 kommentti artikkelille “Opetusmateriaalit 1.0 BETA

Kommentointi on suljettu.

Seuraa Koodikerhoa!