Koodikerho yritysvierailulla

Yritysvierailut ovat hyvä lisä Koodikerhon toimintaan, koska silloin lapset pääsevät näkemään, minkälaista ohjelmointityö on käytännössä. Ja ovathan erilaiset vierailut aina hauskoja!

Koodikerhon lapset seuraavat ohjelmoijaa työssään Futuricen Tampereen toimistolla
Koodikerhon lapset seuraavat ohjelmoijaa työssään Futuricen Tampereen toimistolla

Lasten saduissa ei esiinny ohjelmoijia eikä sellaisia ole näkynyt vielä tosi-tv-sarjoissakaan, joten lapsilla ei ole yleensä mitään mielikuvaa siitä, minkälaista ohjelmoijan työ on käytännössä. Vaikka lapsi ei ryhtyisikään ohjelmoimaan ammatikseen itse, on hyvä nähdä miltä näyttävät ihmiset ja työpaikat, joista tulevat kaikki ne ohjelmistot, joiden ympärille tietoyhteiskunnan arki rakentuu. Tästä syystä Koodikerhon konseptiin kuuluu tehdä myös yritysvierailuja.

Tampereen Koodikerho kävi 2.12.2014 yritysvierailulla Futuricen hienolla toimistolla Tampereella. Mukana oli myös vanhempia ja kaikkien mielestä oli mielenkiintoista nähdä, minkälaista toimistoelämää koodaajat viettävät. Oli mukava nähdä, että 8-9 -vuotiaita lapsia kiinnosti aulan karkkiautomaatin ja pöytäjalkapallopelin lisäksi erityisesti koodaajien työn seuraaminen ja mahdollisuus käyttää omaa mielikuvitusta ja luovuutta. Toivomme, että vierailun kautta lapset pikkuhiljaa alkaisivat oivaltamaan, että ohjelmointi on lähimpänä taikomista mitä tosielämässä on mahdollista päästä. Ohjelmoinnin opiskelua jatkamalla on mahdollista saavuttaa sellainen taso, että voi periaatteessa tehdä mitä tahansa – vain mielikuvitus on rajana.

Mikä Futurice?

Futurice Oy on suomalainen lähinnä web- ja mobiiliohjelmistoja kehittävä yritys. Se keskittyy palveluliiketoimintana muille yrityksille tehtäviin ohjelmistopalveluihin ja palveluiden ylläpitoon. Yrityksen palveluksessa on noin 190 työntekijää. Kiitos Futuricelle vierailupaikan tarjoamisesta!

Koodikerho on kiinnostunut yritysvierailumahdollisuuksista kaikilla paikkakunnilla, joissa Koodikerho toimii. Edustatko Sinä yritystä joka haluaa ryhtyä Koodikerhon yhteistyökumppaniksi?

Seuraa Koodikerhoa!